El primer projecte eòlic de propietat ciutadana de Barcelona, basat en els principis de sostenibilitat, proximitat i democratització de l’energia.

Vull contribuir amb el projecte

Indica quin import vols donar

Escollir mètode de pagament
Informació personal

Visa Mastercard Maestro Diners

Fes la teva donació de forma ràpida i segura amb targeta de crèdit via Redsys

Com funciona? Ara et redirigirem a la passarel·la de pagament segura en RedSys des d'on podràs finalitzar la transacció amb la teva targeta de crèdit o dèbit. Quan acabis, tornaràs aquí per veure el teu rebut de donació.

La teva donació: 50,00€

Desgravació fiscal per a persones físiques: Per donatius inferiors a 150€, el percentatge de desgravació és del 80% per la part estatal i del 15% per la part catalana. Per donatius superiors a 150€, el percentatge de desgravació fins a 150€ és del 80%, i el restant per sobre dels 150 euros fins a l’import de la donació és del 35%. El compromís té una compensació i, si durant els últims tres anys has fet un donatiu igual o superior, el 35% passa al 40%.

La nostra història

El projecte Viure de l’Aire de Barcelona neix d’un grup de persones residents a la ciutat i rodalia que creuen en què les energies renovables han d’arribar a casa de tothom. La iniciativa vol apropar les energies renovables a la zona on vivim i vol involucrar a la ciutadania a partir de la democratització energètica.

L’objectiu del projecte és instal·lar 2 aerogeneradors de 6 MW de potència cadascú, a la Serra de Collserola, a tocar de Barcelona, dins del parc natural, per produir 29 GWh a l’any d’energia amb la finalitat d’abastir a més 8.800 llars de la ciutat.

Des de l’equip impulsor de Viure de l’Aire de Barcelona volem que les ciutadanes de Barcelona com tu feu vostres el projecte i els seus objectius, volem que aposteu per la propietat compartida, la democratització de les energies i la transició energètica renovable.

Més informació:
Tel +34 660 974 266
info@viuredelairebcn.cat

Què es farà amb la teva donació?

Fase I. Estudis previs.

De juny 2022 a juny 2023.

Els dos objectius més importants de la primera fase del projecte són:

  • Fer els estudis d’impacte ambiental, per garantir la plena compatibilitat amb els valors que preserva el Parc Natural de Collserola
  • Instal·lar una torre meteorològica per mesurar les dades reals de vent a la zona

Aquests dos objectius són bàsics per confirmar la viabilitat del projecte i en funció dels resultats que esperem positius es podrà continuar amb les següents tasques.

Els diners que donis seran destinats a la primera fase d’estudi i desenvolupament. Les persones físiques que facin una donació tenen dret a una deducció del 15%de la donació a la quota de l’IRPF (en aplicació de l’article 34 de la Llei 16/2008, de mesures fiscals i financeres).

En el desfavorable cas que els estudis de viabilitat determinin que el projecte no és viable, els diners recaptats per la fase de desenvolupament no es podran recuperar.

Des del grup impulsor confiem plenament en el projecte i en la viabilitat d’aquest.

8.000 €

Prospecció d’emplaçament i estudis de producció amb dades mesoescala

8.000 €

Estudi de compatibilitat ambiental

55.000 €

Instal·lació d’una torre meteorològica i campanya d’un any de mesures

Fase II. Disseny i tramitació

A partir de juliol de 2023 una vegada superada la Fase I

100.000 €

Enginyeria i disseny

100.000 €

Estudi d’impacte ambiental (estudis d’avifauna, arqueològics, acústics…)

50.000 €

Despeses de tramitació